Hjemmelavet italiensk lasagne

Hjemmelavet italiensk lasagne

 

 Hjemmelavet italiensk lasagne

 

Lasagneplader med spinat

2 æg
1 god håndfuld spinat – dampes i 2 minutter og væden klemmes ud

1 tsk. salt
200 gram Durum mel i kvaliteten 00

Blend spinat og æg i en foodprocessor. Tilsæt salt og mel og lad foodprocessoren køre lidt mere. Drys mel på køkkenbordet og kom dejen ud herpå. Ælt dejen til den er smidig og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen til at hvile på køkkenbordet i ca. 20 min. Rul så dejen ud – den skal være så tynd, at den næsten er gennemsigtig. Skær den ud i firkanter der passer til dit fad. Den må ikke overlappe eller gå op ad siderne, så prøv at skære pladerne så du dækker ét lag med to plader der passer perfekt til fadet. Drys en lille smule mel på bordet og læg pladerne herpå – de skal laves umiddelbart inden den krydrede sauce og bechamelsaucen er klar.

Krydret sauce

2 gode skiver røget bacon eller en ½ pakke bacon i tern
2 stængler bladselleri – finthakket
1 stort løg – hakket
1 rød peber – hakket
2 mellemstore gulerødder – groftrevne
1 dåse hakkede tomater
500 gram oksefars
2 tsk. tomatkoncentrat
½ glas rødvin
2,5 dl madlavningsfløde
salt og peber

Svits bacon i en sauterpande. Tag den op og læg den på køkkenrulle. Svits løget og oksefarsen i stegefedtet på panden. Tilsæt bladselleri, gulerødder og rød peber og lad det svitse med 5-7 minutter ved god varme. Skru ned og tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater, rødvin, oksebouillon, salt og peber. Læg låg på og lad retten simre en times tid. 

 

Bechamelsauce

80 gram smør
80 gram mel
Mælk

Revet frisk parmesan til at komme allerøverst på lasagnen!


Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tag gryden fra kogepladen og tilsæt mælk – lidt ad gangen – rør godt rundt så der ikke kommer klumper. Sæt gryden tilbage på komfuret og kog op. Saucen skal være rimelig tyk.

 Nu skal pastapladerne blancheres i en gryde med kogende vand tilsat salt, men kun ét til to minutter pr. plade. Tag dem op og læg dem på et fugtigt viskestykke. Start med at komme et tyndt lag bechamelsauce i bunden af dit fad. Herover pastaplader, så et tyndt lag krydret sauce, pastaplader, et tyndt lag bechamel osv. Du slutter af med bechamelsauce og herover river du så parmesanost. Fadet stilles ind i en forvarmet ovn på 180 grader i 30-40 min.

Comments are closed.