Man har et standpunkt – del 2

Hvis ikke du kan tåle at se operationsar, så vil jeg anbefale dig ikke at læse videre i dette indlæg … Jeg glædede mig meget til at blive min kalkunhals kvit, og tiden gik bare laaaangsomt … men endelig blev det den 11. april, og jeg tog glad og forventningsfuld … og sjovt nok ikke spor nervøs … toget til Odense ved 9-tiden. Vejret var skønt med fuld sol og temperaturer, der nærmede sig to-cifret Igen gik jeg turen fra Odense banegård ud til privathospitalet … og havde planlagt at tage en taxa, når jeg skulle retur senere på dagen. Jeg havde endda overskud til at filme dagen, fra jeg stod op, og til jeg kom hjem igen

Man har et standpunkt - del 2

Man har et standpunkt - del 2

Inde på selve hospitalet hersker der bare en enormt hyggelig og fredelig atmosfære, og jeg blev budt velkommen af en sød sygeplejerske. Jeg var åbenbart kommet i rigtig god tid (klokken 10.30) og skulle opereres klokken 12, så efter at have klaret den økonomiske del af det, gik jeg ud i den tilstødende have, som lå lige op ad Odense Å, og fik en stol og juice med ud, så jeg kunne sidde på terrassen og læse og nyde det skønne vejr. Alt var lige en tand mere udsprunget derovre ift. Midtsjælland

Selve operationen

Klokken 12 blev jeg kaldt ind i operationsstuen, og kirurgen Henrik tog billeder af mig forfra og fra siden, og så tegnede han op, hvor han skulle skære og klippe. Stadigvæk ingen nervøsitet at spore hos mig … og jeg tænkte, at havde jeg skulle til tandlæge, så havde min puls været skyhøj, men ikke fordi jeg skulle skæres i halsen Henrik advarede mig om, at selve lokalbedøvelsen godt kunne gøre lidt ondt, men i stedet for at ligge og spænde i hele kroppen, så trak jeg vejret langt ned i maven, og så mærkede jeg det faktisk slet ikke … til min egen store overraskelse. Han brugte 3 ampuller med bedøvelse og gik så i gang. Stemningen på operationsstuen var let og munter og i baggrunden kørte radioen. Det var altsammen medvirkende til, at det var en super positiv oplevelse. Da han gik i gang med at sy sammen, kunne jeg mærke, at han strammede ekstra til, og det bevirkede at jeg følte, at huden fra ørerne blev trukket voldsomt nedad … du ligger det og ved ikke, hvordan det skal føles … men jeg spurgte, og han klippede tråden op, og vupti, så føltes det fint igen. Musklen midt på halsen var delt i to og lå godt ude på hver sin side. Den blev samlet og syet sammen, og det gjorde, at det føltes mere stramt end jeg var vant til. Operationen varede ca. 70 minutter, hvor jeg vil skyde på, at han opererede i ca. 40 minutter og så brugte resten af tiden på at sy det hele pænt sammen. Efter operationen fik jeg Henrik til at tage et billede, inden han “pakkede” arret ind. Jeg fik et hudfarvet plaster på, som også virkede som kompression på arret, og jeg måtte både gå i bad osv. med det på, så det var rigtig fint!Man har et standpunkt - del 2

Hundrede procent smertefri

Jeg tog toget hjem en lille time efter operationen, og alt var i sin skønneste orden. Jeg var godt klar over, at jeg stadig var bedøvet, og var meget spændt på, hvordan det ville være, når den ikke virkede længere. Sygeplejersken havde forberedt mig på, at de første par døgn godt kunne være lidt pinefulde at komme igennem, og havde informeret mig omkring smertestillende medicin. Men seriøst! Jeg mærkede ingenting … som i slet ingenting overhovedet!!! Den første nat sov jeg 10 timer … til trods for at jeg ikke kunne sove på maven, som jeg plejer Næste morgen var jeg helt sikker på, at bedøvelsen ikke virkede længere, og jeg kunne stadig ingenting mærke … jeg synes, at det var vildt!!

Nogle gange er mennesker smukke. Ikke i udseende. Ikke i hvad de siger. Bare i måden de er på.              – Markus Zusak
De følgende dage holdt jeg mig nogenlunde i ro … gik et par ture og så var der ellers dømt Netflix … det var påske og jeg havde ingen planer. Med hensyn til motion, så var aftalen at jeg skulle vente omkring to uger fra operationsdagen, før jeg begav mig ud i løbeskoene. Det holdt hårdt, at skulle være i ro, det må jeg tilstå. Jeg længtes  meget efter at få brændt noget energi af, men jeg var jo heller ikke interesseret i at ødelægge noget for mig selv, så arret ville blive grimt Den indvendige syning var meget stram, og de første 5-6 dage havde jeg besvær med at gabe, og med at åbne munden så meget op, at jeg kunne få mad på en gaffel ind. Det voldte også problemer at få tandbørsten helt ind til visdomstænderne. Jeg skrev til kirurgen for at høre, om det var normalt. Problemet var jo, at musklen havde været spaltet – måske i mange år? – så jeg kunne ikke huske, hvordan det skulle/burde føles. Henrik forsikrede mig om, at det nok skulle fortage sig … og hvis ikke, så kunne han afhjælpe det, ved at lægge et lille snit og så klippe en indvendig tråd over. Det blev heldigvis ikke aktuelt!

Stingene skulle tages

Den 18. april – første hverdag efter påsken – havde jeg taget fri fra arbejde, fordi jeg skulle til egen læge og have taget sting klokken 9. Jeg er ikke skide god til det der med at tage plastre af, da det altid hænger

Man har et standpunkt - del 2

vildt meget fast i hud og hår, synes jeg, så jeg tænkte, at det nok var en meget god idé selv at tage plastret af, inden jeg gik op til lægen. Det var slet ikke noget problem … jeg gennemfugtede det med vand, og så gik det som en leg … operationsområdet var selvfølgelig meget hævet og så’n, men det vidste jeg på forhånd, at det ville være i nogle uger. Jeg var meget meget tilfreds med resultatet allerede på det tidspunkt Min egen læge komplimenterede da også den flotte syning! Jeg vil sige, at det allerværste … hvis man i det hele taget kan sige sådan … det var at få taget de fire sting!! Det nev … og det er, hånden på hjertet, det eneste jeg har mærket til den operation.

Man har et standpunkt - del 2

Det føltes underligt at røre ved arret, og jeg undgik det de første uger. Det var stadig hævet, men hævelsen faldt mere og mere. Jeg skulle dog huske at smøre solfaktor 50 på hver dag (i et halvt års tid), og jeg havde købt en stift i Matas, så jeg lige kunne køre den ned ad arret.

Man har et standpunkt - del 2

Tre en halv uge efter var der stadig lidt hævelse, som det kan ses på billedet ovenfor her, men det var ikke noget, jeg var generet af på nogen måde. Jeg har løbende haft kontakt med kirurgen, og “bulen” under hagen skyldes, at der har været en lille blødning efter operationen. Jeg skal massere området hver dag, og forsvinder det ikke, så “fikser” han det – uden beregning selvfølgelig

Man har et standpunkt - del 2

Man har et standpunkt - del 2

Som jeg har nævnt før, så kan det være tabubelagt, at man får lavet noget kosmetisk, som man går og er ked af. Jeg har oplevet – efter at have været åben omkring mit issue med halsen – at folk er meget positive og forstående … og flere har også fortalt, at de faktisk gerne selv vil have ordnet noget … jeg har også hørt fra et par mænd, hvilket har overrasket mig lidt, da mænd normalt ikke siger den slags højt! Hvorfor gå og være ked af noget … og utilfreds hver gang man kigger i spejlet, hvis det er noget, der snildt kan ordnes? Livet er skønt, og man skal ikke bruge tiden på at gå og være utilfreds … men selvfølgelig alt med måde!

Dog skal man huske på, at skønhed også kommer indefra, og vi behøver ikke være perfekte for at være smukke 

Hilsen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *