Ny podcast on air

Så oprandt dagen for bloggens første podcast Jeg har glædet mig rigtig meget, og jeg håber, at der er flere der har lyst til at dele deres historie med mig  Det har været super spændende at lave denne første udsendelse, og jeg er mega spændt på, hvad I synes om den! (ris og ros modtages meget gerne) 

Der vil til at begynde med ikke være faste ugentlige udsendelser, da jeg jo først skal have nogle gæster, der har lyst til at fortælle (du er mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du selv, eller en du kender, har lyst til at dele en historie/oplevelse med os andre) … men på sigt håber jeg, at det bliver muligt

Hvad er podcast?

Der sidder faktisk mange ude i landet, som ikke er bekendt med begrebet podcast. Nogle har måske hørt begrebet, men ved ikke hvad det rent faktisk er! Så her kommer lige en lille forklaring på, hvad det egentlig er:

Podcasting er en metode til udgivelse af lyd- eller videofiler på internettet. Kort sagt betyder det groft oversat fra engelsk “personlige udsendelser til afhentning”. Podcast begyndte at blive populære tilbage i 2004. De der lytter til podcast har mulighed for at abonnere (RSS feed) på den enkelte podcast, så de dermed automatisk kan modtage lydfilerne, og f.eks. afspille dem via mobiltelefon eller computer. Podcasting er ofte en kombination af blogging og almindelige radioudsendelser. Måske hører du “Mads & Monopolet” lørdag formiddag? Hvis du en lørdag er forhindret i at høre udsendelsen direkte i din radio, så kan du hente den som podcast, og høre den præcis når det passer dig. Det er ret smart, og noget jeg selv benytter mig rigtig meget af!

Hvordan gør man så?

Det er faktisk ikke så svært, det kræver dog et minimum kendskab til at downloade apps – måske kan du få en til at hjælpe dig, hvis du ikke føler dig helt sikker. Jeg har lavet en udførlig guide her, som jeg vil anbefale dig at læse, hvis du er ny i det med podcast Man kan sammenligne det lidt med at lytte til lydbøger. Her er det bare mere som en radioudsendelse

Du kan høre den første episode lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *