Karrygullasch

 

Karrygullasch

Karrygullasch til 4 personer

400 gram frosne haricot verts

1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt

3 mindre løg

5-6 fed hvidløg

Ca. 3 cm frisk ingefær

500 gram oksefars

3 spsk. Soyasauce

2 spsk. Olivenolie

2 spsk. Karry

2 spsk. Mel

2 dåser kokosmælk

Salt og peber

Skyl snittebønnerne i koldt vand, ryst dem tørre og skær enderne af. Skær dem derefter i mundrette stykker. Bring lidt vand i kog, tilsæt en smule salt og kog bønnerne ca. 3 minutter. Hæld dem op i en sigte og lad dem dryppe af.

Pil løgene, finhak det ene, og skær de to andre i smalle både. Pil hvidløgene og hak dem fint. Skræl også ingefæren og hak den fint. Hæld hakkekødet i en skål og tilsæt løgtern, ingefær og halvdelen af hvidløget. Ælt det hele godt sammen og krydr med soyasauce og peber. Fugt hænderne og form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.

Opvarm olie på en pande med slip let belægning, brun kødbollerne på alle sider og skru lidt ned for varmen. Mens kødbollerne er på panden, så skyl peberfrugterne, halver dem og skær stilken af, fjern ribber og kerner og skær dem i grove tern. Tag kødbollerne af panden efter ca. 10 minutter og stil dem til side.

Hæld løgbådene i stegefedtet (tilsæt evt. mere olie) sammen med peberfrugt og hvidløg og svits det til det begynder at tage en lille smule farve. Drys derefter karry og mel over og steg det 10-20 sekunder. Hæld kokosmælken i under omrøring. Lad det koge lidt op, skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter. Varm bønnerne og kødbollerne i saucen og smag til med soyasauce, salt og peber.

Serveres med ris og evt. flûtes.

Karrygullasch

Comments are closed